سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
انسان مسلمان هدیه ای برتر از سخنی حکیمانه که خداوند بدان، هدایتش را افزون کند یا از نابودیش برهاند به برادرش نداده است . [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
 
امروز: چهارشنبه 103 اردیبهشت 5

به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین، حسین الله‌کرم غروب دوشنبه در جلسه مناظره با صادق زیباکلام که با عنوان «اصولگرایی، اصلاح‌‌طلبی و افق پیش‌رو» در سالن اجتماعات دانشگاه علوم پزشکی قزوین برگزار شد، بیان کرد: در جامعه ما از زمان انقلاب تا به امروز با دو جریان اصولگرایی و غیراصولگرایی روبه‌رو هستیم که شاید برخی بخواهند نام این جریان غیراصولگرا را اصلاح‌طلب و یا تجدید‌نظر‌طلب بگذارند.
وی ادامه داد: چیزی به نام اصلاح‌طلبی در کشور ما خارج از اصولگرایی وجود ندارد و آنچه اصلاح‌طلبی است، درون اصولگرایی است و آنچه اصولگرایی است در درون اصلاح‌طلبی است و جریان مقابل این جریان، غیراصولگراست.
این فعال سیاسی با اشاره به شاخصه‌های اصولگرایی افزود: عدالت‌خواهی، استکبارستیزی، مخالفت جدی با سلطه‌گری آمریکا و اشغالگری رژیم صهیونیستی و ولایت‌مداری که امروز تحت عنوان مکتب امام مطرح می‌شود، دارای سه شاخصه عقلانیت، عدالت و معنویت است.
وی عنوان کرد: چهارمین شاخص اصولگرایی مستضعف‌گرایی است که دو گرایش از ابتدا تا به امروز در اصولگرایی وجود داشته است، بر اساس کارآمدی و کارآمدسازی نظام اسلامی به دو گرایش تبدیل شدند یک گرایش بر اساس توده‌گرایی و عدالتخواهی است که این گرایش معتقد است جریان اصولگرا می‌تواند حرکت به سرعت به سوی ایجاد عدالت در وجه اقتصادی، اجتماعی، قضایی و سیاسی پیش ببرد.
الله‌کرم اضافه کرد: گرایش دیگر در چارچوب کارآمدی با مولفه‌های نخبه‌گرایی و سرمایه‌داری است که این گرایش معتقد است اگر امکانات کشور در دست نخبگان قرار گرفته و نخبگان کشور را پیش ببرند جامعه را نیز با خود حرکت داده و پیش می‌برند.
وی با اشاره به دیدگاه غیراصولگرایی توضیح داد: دیدگاه غیراصولگرایی که برخی مایلند آن را اصلاح‌طلبی و تجدیدنظرطلبی بنامند، دارای سه محور عمده پذیرش بازار آزاد در اقتصاد، تنش‌زدایی در سیاست‌ خارجی و دموکراتیزه‌سازی حکومت در داخل کشور است.
این استاد دانشگاه یادآور شد: اگر بخواهیم بحث اصولگرایی را ریشه‌یابی کنیم، سراغ بحث مشروعیت می‌رویم زیرا مشروعیت اساس تفاوت و محل اختلاف جریان اصولگرا و غیراصولگراست زیرا دو برداشت از مشروعیت نظام سیاسی وجود دارد که یک برداشت جامعه‌شناسی و دیدگاه جامعه‌شناختی، مشروعیت سیاسی را سنتی، عقلانی و قانونی می‌داند.
وی گفت: در این دیدگاه مشروعیت سیاسی یعنی هر آنچه مردم به آن باور دارند، اگر این را قبول کنیم باید رژیم‌های فاشیستی و رژیم هیتلر را بپذیریم زیرا هیتلر وقتی به قدرت رسید که مردم نیز او را پذیرفتند، معاویه نیز وقتی به قدرت می‌رسد که مردم او را باور دارند.
الله‌کرم ادامه داد: دیدگاه دیگر فلسفی سیاسی و اخلاقی است، در این دیدگاه حکومت را یا مشروع و یا غیرمشروع می‌دانیم و مشروعیت مطابق آرای مردم نیست، اگر حکومتی بر ملاک‌ها و ارزش‌ها قرار داده شود، ملاک حُسن و قُبح ذاتی افعال است و ملاک‌ها و معیارها مشروعیت‌ساز حکومت‌ها هستند و رضایت مردم در کارآمدی نظام اثر پیدا می‌کند.
وی یادآور شد: وقتی می‌گوییم هرچه اراده مردم است، بنابراین دچار نسبی‌گرایی می‌شویم و باید توجه داشت، ممکن است پس از چند سال دیدگاه مردم تغییر کند و در این صورت این امر مورد سوءاستفاده جریان‌هایی قرار می‌گیرد که با نسبی‌گرایی می‌خواهند حکومت‌های الهی را براندازی کنند.
این استاد دانشگاه تأکید کرد: در موضوع نگاه جامعه‌شناختی جریان موسوم به اصلاح‌طلبی، نوعی تجدیدنظر طلبی و نوعی پذیرش دیدگاه‌های ظالمانه نیز وجود دارد ولی در دیدگاه‌های فلسفه سیاسی و اخلاقی این نگاه وجود ندارد.
وی در پاسخ به سؤالی در خصوص پوشش خبری بحرین و سوریه در کشور توضیح داد: بیش از 96 درصد رسانه‌های جهان در دست صهیونیست‌هاست و اینکه رسانه کشور ما مانند آنها سخن بگوید حرف قابل قبولی نیست و نوع پوشش خبری آنها به عقبه فکری آنها بازمی‌گردد.
الله‌کرم گفت: بحرین پایگاه پنجم نیروی دریایی آمریکاست و اهمیت زیادی برای آنها دارد به طوریکه برای دفاع از پایگاه خود دوگانه عمل می‌کنند و به نوعی معتقد هستند لیبرال‌های مداخله‌گر برای دفاع از حقوق بشر وارد لیبی شدند و یا از طریق هوایی این کمک‌ها را دارند ولی سؤال است که در بحرین چه اتفاقی افتاده که حقوق بشر فراموش شده است.
وی ادامه داد: در مسئله سوریه، اردن و اسرائیل دخالت جدی دارند و حرکت دومینه‌وار انقلاب منطقه را به دو شکل جلو می‌برند که یا به دیگر کشورها سوق دهند یا جلوی آن را بگیرند و آمریکایی‌ها درصددند حرکت دومینه‌وار کنونی را به سمت ایران و یا سوریه سوق دهند.
این فعال سیاسی اظهار کرد: بنابراین حرکاتی که در 25 بهمن سال گذشته رخ داد در این چارچوب و حرکتی ناموفق بود که این حرکت بر اساس تغییر حرکت دومینه‌وار انقلاب‌ها بود.
وی با اشاره به تأثیر انقلاب اسلامی بر تحولات اخیر در کشورهای منطقه توضیح داد: مردم کشورهای منطقه مشارکت بالای مردم در انتخابات و کارآمدی در ساختار سیاسی ما را دیدند به طوریکه ما در محاصره اقتصادی هستیم ولی دست به انقلاب اقتصادی می‌زنیم، انقلابی که به دنبال پیاده کردن عدالت و رفع محرومیت طبقه پایین بوده است.
الله‌کرم یادآور شد: ما در حالی که در محاصره غرب هستیم در درون دست به انقلاب اقتصادی می‌زنیم این نشان‌دهنده کارآمدی است و کشورهای منطقه کارآمدی سیاسی، اقتصادی و دفاعی ایران اسلامی را دیدند و در نتیجه این انقلاب‌ها رخ داد.


 نوشته شده توسط ... در سه شنبه 90/3/24 و ساعت 10:36 صبح | نظرات دیگران()
درباره خودم

دکتر حاج حسین الله کرم
...

آمار وبلاگ
بازدید امروز: 3
بازدید دیروز: 2
مجموع بازدیدها: 15894
جستجو در صفحه

خبر نامه